WON

INFO SNART!

"Såg NOW några gånger när det begav sig. Innan de bytte namn alltså. Det som inte riktigt kom fram på skiva funkade desto bättre live. De var som en maskin. Stort ljud, suggestiva och dansanta tongångar, repetitiva takter. När de spelade in var det som att de inte vågade gå hela vägen. Annat är det nu.

Här finns det inget som håller bandet tillbaka. De kastar sig ut på minerad mark och går loss på den elektrifierade jazzen, afrofunken, krauten och den vita funken utan att blinka eller se sig oroligt omkring. En snodd basgång här, ett funkigt beat där. En luftig och lätt gitarrslinga slängs in för att väga upp det hela. Allt som kan lånas blir stulet på ett imponerande vis. Det låter Fela Kuti, Miles Davis 70-tal, Cans reggaeskiva, Chicagos postrock, skolad new wave från New York och den funkiga delen av Factory records katalog och mycket mer. Helt beroende på vilka referenser lyssnaren har.

Det här är musik som fungerar till det mesta och de för de flesta. Den är öppen och kärleksfull, dansant och frustande, eftertänksam och sval, men aldrig beräknande. Musik som inte skäms eller ursäktar sig, tidlös musik för de som tar sig tid att lyssna."

- Mikael Nordlander (Klubbland på SVT, High Five, Hidden Hand och Deleted Art)